Redaktørens Blogg

Dag & Natt

I min lille “bydel” San Agustin, bor turistene side om side med fastboende spanjoler, og annet løst folk, som meg selv! Vi som kom, men aldri reiste hjem igjen! Visste du forresten, at San Agustin er regnet som turismens vugge? Det var her de slo seg ned, de første pionerene, og det var hit de første charterturistene på sørsiden kom. Og de var alle svensker!!! 

Nåvel, rett oppe i bakken, på høyden over Hotel Gloria Palace aner man en ganske anonym krøttersti som inviterer deg oppover i fjellet.
 
Denne grusveien er ment for landstykere, gjetere, cowboyer eller også moderne firehjulstrekkere. Etter ca. 2 kilometers stigning åpenbarer det seg en bondegård med herskapelig utsikt over hele turistparadiset, og de gyllene sandynene i Maspalomas.

Ostefarmen “La Gloria” huser over 1500 gjeter og aktiviteten starter derfor allerede ved 5-tiden på morgenen, da alle dyrene skal melkes hver eneste dag. Hver geit bidrar med 3-4 liter melk om dagen, noe som gir Pepe og Paqui deres “daglige brød”, samt den nidkjære jobben med å yste ost. Daglig lages det “fersk ost” på bestilling, men mye av osten blir også lagret, og smaktilsettes både paprika og gofio (ristet maismel/typisk kanarisk). 

Hver dag lages det her ca. 50 oster som for det meste selges på markeder rundt omkrig på øya. Annenhver søndag finner du Paqui på “bondens marked” i San Fernando. La Gloria-osten har vunnet flere internasjonale priser, og fått mange utmerkelser lokalt!
Snakk om kortreist mat….
 

Leave a Reply