Redaktørens Blogg

Dag & Natt

Kaktusen Euphorbia ingens er utrolig vakker og majestetisk når den står i blomst. Den friske grønnfargen er en lekker kontrast til de små gule blomstene og de små taggene som løper langs de sukkulente stenglene.

Euphorbia ingens kan vokse seg til et tre, på opp til 10 meter, og veie flere tonn. Tilleggsnavnet INGENS betyr enorm, og refererer til den store kronen som formes på treet likt en kandelaber.

Kaktusen er spesielt saftrik, en potent gift med medisinske substanser. Om saften kommer i kontakt med hunden kan det oppstå irritasjon og blemmer. Får du den i øynene kan det føre til blindhet. I Afrika kan vi lese at den brukes i medisinsk sammenheng for å kurere alkoholisme og kreft.

Men som om det ikke var nok, brukes den også når man fisker. I følge litteraturen flyter fisken opp til overflaten, helt paralysert etter 15 minutter. Høres kanskje ikke så fristende ut? Euphorbia Ingens er et vakkert syn her på Gran Canaria!

Leave a Reply