Redaktørens Blogg

Dag & Natt

Gran Canaria skjuler mange små skatter i form av bortgjemte strender og gammel bebyggelse. Den lille landsbyen Tufia, i kommunen Telde, er en av dem. En liten pittoresk strand der bølgene slår rett inn i husveggen til de som var heldige å få bygge i første strandlinje. Den lille klyngen med hvite hus ligger på et vulkansk fjell og utgjør landsbyen Tufia, i bukten og ved stranden med samme navn. Her inne i bukten er man beskyttet mot passatvindene som vanligvis treffer Telde med full kraft.

Landsbyen beliggende på en vulkansk kjegle, utgjør en sterk kontrast i terrenget. Det svarte underlaget og den svarte sanden er et vakkert motstykke til den hvite bebyggelsen. Selve stranden er begrenset til denne viken med vulkansk, svart sand, og utgjør 40 meter lengde og 20 meter bredde.

Denne viken er perfekt for å nyte dykking og snorkling, og tiltrekkes daglig av folk med dykkemasker og oksygenflasker som ønsker å utforske livet på havbunnen. Området som ble dannet ved et vulkanutbrudd er smykket huler og vakker undervanns struktur, det er verdt å utforske. Da disse formasjonene er et fristed for mange arter, både i fjæra og på dypet, er livet under vann er et vakkert skue for de som ønsker å utforske det. Mange dykkere er også begeistret over at de kan gå rett ut fra stranden når de skal dykke, og ikke er avhengig av båttransport.

Noen få meter fra landsbyen, mellom Tufia-stranden og den nærliggende Aguadulce, er det et arkeologisk funnsted. Det er et sett med huler inn i fjellet, som er åpen mot sør-siden, direkte ut mot sjøen, hvor det er overbygget en boligstruktur i to ulike enheter.

Leave a Reply