Redaktørens Blogg

Dag & Natt

Vil du feire at corona-pandemien er i ferd med å absentere seg, vil kanskje det å åpne en flaske spansk Corona vin være passende i rett selskap med rom for ironi.

 

En riktig gammel og ærverdig spansk klassiker , må man kunne kalle Coronas fra vinmarker i Penedes, primært i nærheten av Vilafrana del Penedes vest for Barcelona, hvor Torres Bodega har sitt hovedkvarter. Allerede den 7 februar i 1919 ble denne merkevaren registrert.

 

Torres Bodega ledes i dag av femte generasjon, Miguel Torres Maczassek.  Han overtok etter sin far Miguel Torres i 2012, og med ham har Torres-familien tatt steget fra å være en middels stor produsent fra Penedes til å ha vinmarker over hele Spania. 1,7 millioner flasker i årlig produksjon fra over 2000 hektar vinmarker krever sitt.

 

De røde dråpene i Coronas vinen er laget på en base av tempranillo druen, tilsatt en liten prosent av Cabernet Sauvignon. Crianza betyr at vinen i flasken må ha ligget lagret på eikefat i minimum 12 måneder, og deretter 2 år på flaske, før du kan helle den i ditt glass.

SKÅL!

 

Corona betyr krone, krans eller også trone. La Corona real de España betyr ; Den Spanske Tronen, eller er rett og slett betegnelsen på den spanske kongefamilien.

Leave a Reply